Ν' αγαπάς την ευθύνη

"Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω."

Νίκος Καζαντζάκης, Ασκητική

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Η τέχνη του ψηφιδωτού στο σχολείο μας


Εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας έχει μετατραπεί σε εργαστήρι κατασκευής ψηφιδωτών. Ο δάσκαλος κ. Παπατόλιος Απόστολος μετέδωσε την αγάπη του για την πανάρχαιη αυτή τέχνη στα παιδιά και αυτά ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον κι ενθουσιασμό. Οι μαθητές εμπλέκονται σε όλη τη διαδικασία της κατασκευής, από τη σύλληψη της αρχικής ιδέας, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.Οι ίδιοι ζωγραφίζουν την εικόνα πάνω στην οποία θα γίνει η ψηφοθέτηση και ψηφοθετούν τα διάφορα υλικά με υπομονή και μεράκι, δημιουργώντας μικρά έργα τέχνης!


Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Επίσκεψη της Ε' τάξης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη


Οι μαθητές της Ε'τάξης μαζί με τη δασκάλα μας κ. Αγγελική Χαραλαμπίδου επισκεφτήκαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς. Αφού μάθαμε κάποια ιστορικά στοιχεία για τη Βιβλιοθήκη, μας διάβασαν το βιβλίο "Ο πιλότος και ο μικρός πρίγκιπας" του Peter Sis. Ασχοληθήκαμε βιωματικά και μάθαμε για τις κλίμακες. Ευχαριστούμε τις υπεύθυνες της Βιβλιοθήκης για το ταξίδι από το πιο μικρό στο πιο μεγάλο...


Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Ανοιξιάτικη κατασκευή--3D λουλούδια

Στο ολοήμερο σχολείο με την καθοδήγηση της δασκάλας μας, κ. Κυρκοπούλου Μαρίας φέραμε την άνοιξη στην αίθουσά μας, κατασκευάζοντας αυτά τα λουλούδια 3 διαστάσεων. "Καλή άνοιξη" σε όλους!